Bugün
Genel
13 Mart 2024 - 16:17

Tüm araç sahipleri için zorunlu olacak

13 Mart 2024 - 16:17

Tüm araç sahipleri için zorunlu olacak

TAKİP ETTAKİP ET

Bu uygulama, araçları ve karayolu trafiğini daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Yeni kural, tüm sürücülerin uygulaması gereken bir zorunluluk olacak.

AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN YENİ DÜZENLEME
Avrupa Birliği, tüm sürücüleri ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Bu düzenleme, 2023 yılında Almanya’da trafik kazalarında 2,830 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, kazaların önlenmesi amacıyla yeni araç yönetmelikleri ve karayolu trafiği ile ilgili yasaların tasarlanmasını içeriyor.

TEMMUZ 2024’TE ZORUNLU OLACAK
Bu düzenlemelerden biri, Temmuz 2024’ten itibaren tüm araç sahipleri için zorunlu hale gelecek. AB yönetmeliği, Kasım 2019’da yayınlanan yasa ile birlikte, yeni düzenlemelerin yürürlüğe gireceği dört farklı adım belirlendi.

GERİ GÖRÜŞ ASİSTANI ZORUNLU OLACAK
Yeni yasanın bir parçası olarak, 7 Temmuz 2024 tarihinde “geri görüş asistanı” zorunlu hale gelecek. Federal Dijital ve Ulaştırma Bakanlığı (BMDV) tarafından belirtildiği üzere, geri görüş asistanı, aracın arkasında bulunan insanlar ve nesnelerle çarpışmayı önlemeyi amaçlıyor.

TÜM YENİ ARAÇLAR İÇİN GEÇERLİ OLACAK
7 Temmuz’dan itibaren zorunlu hale gelecek olan bu yasa, BMDV tarafından yayınlanan zaman aşamalarında hangi araçlar için geçerli olacağı belirlendi. Tüm yeni araç tipleri için 7 Temmuz 2024 tarihinde, tüm ilk tesciller için ise belirlenen tarihlerde geçerli olacak. Geri Görüş Asistanı dışındaki diğer maddeler, tüm yeni araç tipleri için 2026’nın başında tamamlanacak ve böylece tüm ilk tesciller için bu uygulama en geç 2029 Ocak tarihinde yürürlüğe girecek. Bu yeni düzenlemeler, Türkiye’deki araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. kaynak : referansgazetesi ve aksamhaberleri.com.tr

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR