Bugün
Gündem
13 Mart 2024 - 19:56

Ev yapmak isteyen

13 Mart 2024 - 19:56

Ev yapmak isteyen

TAKİP ETTAKİP ET

34 ilde, uygun fiyata hazine arazileri satışı başladı!
Milli Emlak, Hazine Bakanlığı’nın emlak listesinin yayınlandığını açıklayarak, 2024 yılı ulusal gayrimenkul ve arsa satış istatistikleri yayınladı. Maliye Bakanlığı, uygun arsa fiyatları ile satılık arsa fiyatları paylaştı. Milli Emlak, ise 34 ilde arazi satışlarının başladığını duyurarak, kamuya ait olan fakat kullanılmayan araziler ucuz fiyatla satışa sunulduğunu açıkladı.

Yüzlerce bağ, bahçe, tarla gayrimenkul satışa sunuluyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğü’nün devlete ait arazilerle ilgili satış ilanı yayınladığı duyurarak, 34 il dahilinde yüzlerce tahvil, bağ, bahçe, tarla ve gayrimenkul satışa çıktığını açıkladı. Milli Emlak’ın satışa sunmuş olduğu arsanın fiyatı, taşınmazın sayısı bölge ve bulunduğu il/bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca, şehir merkezine yakın gayrimenkullerinin satış fiyatları daha yüksek olduğu bilgisi verildi.

Hazine arazisi, nasıl alınır?
Milli Emlak, Hazine Bakanlığı’nın emlak listesinin yayınlandığını açıklayarak, 2024 yılı ulusal gayrimenkul ve arsa satış istatistiklerini, Maliye Bakanlığı ise uygun arsa fiyatları ile satılık arsa fiyatlarını kamuoyuna duyurdu. Milli Emlak, 34 ilde arazi satışlarının başladığının bilgisini verirken, kamuya ait olan fakat kullanılmayan araziler ucuz fiyatlarla satışa sunulduğunu açıkladı. Arsa satış ilanı için ve hazine arazisi, nasıl alınacağı ile ilgili bilgiler ise şu şekilde;

Uygun fiyata gayrimenkul sahibi olmak isteyen kişiler, satışa sunulan Hazine varlıkları ile ilgili bilgileri milliemlak.gov.tr resmi internet sitesinde ulaşılabilir. Milli Emlak’ın resmi sitesine giriş yaptıktan sonra, her arsa-arazi satış duyurularının detay kısmında satılık taşınmaz ile ilgili metrekare gibi özelliklere ulaşabilir.

Söz konusu satışların, ihale yoluyla satılacağı bilgisi verilirken, En yüksek teklifi veren kişinin, mülkü sahibi olacağı bilgisi verildi.

Arazi satışı ihalesine ise ev sahipliği yapacak olan Ulusal Emlak Kurumu’nun iletişim bilgileri ve teklif ayrıntıları da ilan detaylarında yer alıyor. kaynak kamuajans.net

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR